algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
19°

Gala de clausura del VIII Festival Mundial de Danses Folklòriques

Centenars de persones seguiren les darreres danses dels grups participants al Coliseu Balear

93976
El grup Martenica Folk de Bulgària. Fotos: J. M.

El Festival Mundial de Danses Folklòriques acabà ahir vespre amb una gran gala al Coliseu Balear. Centenars de persones seguiren les darreres danses dels grups participants en aquesta VIII edició i aplaudiren el lliurament de premis decidit pel jurat internacional del certamen.

Per segona edició consecutiva, el Martenica Folk Ensemble de Bulgària fou guardonat amb el primer premi mundial. Cal destacar també que la primera edició del premi Bartomeu Enseñat a l'Autenticitat en el Folklore, creat en memòria del desaparegut folklorista i impulsor del Festival, s'atorgà al Grup Infantil de Danses Doña Urraca. La distinció especial del Festival fou per al grup Illyria Korça d'Albània.

Entre la llista de guardons també s'ha de destacar el primer premi de vestuari que s'atorgà a Aires Gabellins. No fou l'única formació mallorquina premiada en primer lloc. Els Anaquiños-Centro Galego de Mallorca guanyà el primer premi d'acompanyament vocal i musical, mentre que el primer premi de dansa fou per a Aires de Pagesia.

Els premis posaven punt i final a cinc dies de música i balls pel carrer. Des de dimarts, la ciutat s'havia transformat en escenaris en els quals els diferents grups mostraven les seves habilitats. No va ser fins divendres quan començà la competició a l'Auditòrium de Palma, actuacions en recinte tancat que, tot i això, es combinanven amb les de carrers i places.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.