muy nuboso
  • Màx: 18.08°
  • Mín: 11.39°
18°

La XXIX Setmana Internacional de l'Orgue, una fita musical de qualitat

Tindrà lloc dels dies 19 als 23 d'abril a Palma, Menorca i Eivissa

La Setmana Internacional de l'Orgue és una fita musical i un gran esdeveniment cultural plenament consolidat organitzat pel centre de cultura de Sa Nostra. Enguany s'arriba a la XXIX edició que tindrà lloc des del dia 19 fins el 23 d'abril i s'aprofita per fer un homenatge a la figura de mossèn Bernat Julià que al llarg d'aquests edicions ha estat l'ànima de les setmanes. Hi participen el mallorquí Arnau Reynes, l'austríac Elke Echerstorfen, el duet italià Ciccarese-Matesic, des d'Alemanya Wofgang Hörlin i d'Ucrïna Volodymyr Koshuba que actuaran a l'església de Santa Eulàlia de Palma, a Santa Maria de Maó, a la catedral de Menorca i a Santa Creu d'Eivissa.

L'organització ha comptat amb la col·laboració de Catalina Morey pedagoga i dinamitzadora musical. «El programa s'ha preparat perquè agradi a tots els públics. Hi haurà una part dedicada a obres tradicionals i una altra d'obres de compositors del país d'origen dels organistes. Així mateix, s'ha instal·lat una pantalla gegant a l'església de Santa Eulàlia que permetrà els assistents al concert seguir el moviment de mans i els peus dels organistes. També «es projectaran imatges de com és l'interior d'un orgue», deia Morey.

Arnau Reynés va destacar les característiques especials de l'orgue de Santa Eulàlia que «permet fer un tipus de música, de literatura organística romàntica, contemporània i simfònica. Així, és un programa molt ampli. Tampoc es pot oblidar el barroc, tots els organistes toquen alguna peça d'aquesta època». Reynés interpretarà obres de Bach, de Cesar Frank, Max Regger i dels mallorquins Joan Maria Thomas i Antoni Martorell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.