algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Els afectats de síndrome de Down podrien ser menys sensibles al dolor

Assaigs a laboratoris amb ratolins trisòmics reforcen aquesta hipòtesi

Una sèrie de proves realitzades sobre ratolins que tenen una alteració genètica similar a la de la síndrome de Down reforcen la hipòtesi que les persones que la pateixen tenen una menor sensibilitat al dolor. Un equip d'investigació del departament de Fisiologia i Farmacologia de la Universitat de Cantàbria ha constatat que els ratolins Ts65Dn tenen una resposta més «retardada» i «amortida» que els normals davant l'aplicació d'estímuls dolorosos. Els resultats d'aquest estudi dirigit pel catedràtic Jesús Florez seran publicats avui per la revista científica NeuroReport.

Florez ha explicat que iniciaren aquest treball davant els comentaris de les famílies d'aquestes persones, que semblen queixar-se manco davant estímuls dolorosos.

El projecte va combinar dues línies d'investigació desenvolupades en aquest departament: l'anàlisi del tractament del dolor i l'estudi de les alteracions en el desenvolupament. Part d'aquesta segona línia de feina tracta de descobrir diversos aspectes relacionats amb la síndrome de Down, i utilitza per als assaigs de laboratori un model experimental desenvolupat fa quatre anys pels laboratoris Jackson (Estats Units): el ratolí Ts65Dn, que pateix una alteració similar a la síndrome esmentada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.