lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

El programa Art Jove s'obre enguany a les cases balears de l'estranger

Els certàmens inclouran per primera vegada les modalitats de vídeo i còmic

El programa Art Jove, promogut per la Direcció General de Joventut i dirigit a potenciar l'esperit creador dels joves entre 16 i 30 anys, s'amplia en l'edició d'enguany, l'onzena, a les cases balears exteriors de països com ara l'Argentina, Puerto Rico, Cuba o Mèxic. Així, els fills d'emigrants, podran participar també en els certàmens de Fotografia i de Literatura, en la modalitat de relat.

Una altra novetat per a Art Jove 99 és la inclusió dels certàmens de Còmic i de Vídeo (amb projectes de videocreació, grafisme electrònic, infografia, reportatge, documental i ficció), ateses les demandes rebudes a l'edició del 98, segons va assenyalar ahir a la presentació del programa la consellera de Presidència, Rosa Estarás.

La resta de modalitats en les quals es pot concursar són les habituals: Arts plàstiques (pintura, escultura i instal·lació), Fotografia, Música Jove Contemporània, Música per a Cançó d'Autor, Música per a Joves Intèrprets (grups de cambra i solistes), Literatura (poesia, relat i article), Disseny de moda i complements (peça de vestir i calçat i complements), i Disseny per a l'Hàbitat.

Els premis en metàl·lic d'enguany oscil·len entre les 400.000 pessetes del primer guardonat en Disseny de Moda i les 50.000 dels tercers classificats en literatura. Les dotacions han augmentat respecte de l'any passat: 6.350.000 milions per als premis extrets d'una inversió per al total de la programació de 14 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.