muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

«El mar», vint anys navegant en un somni

El Govern aporta 25 milions a la pel·lícula sobre la novel·la de Blai Bonet dirigida per Villaronga

84514
Villaronga, els guionistes i Isona Passola parlaren ahir a Palma. | J. Morey.

Feia molt de temps que ho tenia al cap. Més de vint anys. El director de cinema mallorquí Agustí Villaronga va treballar de debò per fer un somni realitat: rodar la versió cinematogràfica de la novel·la El Mar de l'escriptor santanyiner Blai Bonet. Mai no és tard quan arriba i ara «el mar és nostre», tal com va dir Bonet.

«A Blai li feia molta il·lusió que s'enregistràs la pel·lícula, l'havia visualitzada amb els seus ulls». Així ho contava Isona Passola, de la productora del film Massa d'Or, que ahir era a Palma per signar un conveni amb Manuel Ferrer, conseller d'Educació, Cultura i Esports a través del qual el Govern fa una subvenció de 25 milions de pessetes per al rodatge de la pel·lícula, que serà dirigida per Villaronga. El guió fou escrit pel també director mallorquí Antoni Aloy i l'escriptor Gabriel Mesquida, i revisat personalment per Blai Bonet. Té un pressupost total de 200 milions de pessetes.

El Mar es rodarà principalment a Mallorca i s'iniciarà el mes de maig. L'acció transcorre en un sanatori i els personatges centrals són joves d'una vintena d'anys. Encara no se sap quins en seran els actors principals, però sí que seran desconeguts. Per això, segons va dir Villaronga, es farà un càsting i a final de març tindrà lloc la selecció. També s'ha pensat en altres actors de l'Illa com Xesc Forteza, Simon Andreu i Maria del Mar Bonet».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.