algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Clinton, el papa i Kofi Annan, candidats al Nobel de la Pau

El president nord-americà Bill Clinton, el papa Joan Pau II i el secretari general de les Nacions Unides Kofi Annan, apareixen entre els candidats al premi Nobel de la Pau 1999, que serà atribuït a mitjan d'octubre a Oslo, segons varen anunciar fonts fidedignes.

El rei Hussein de Jordània, mort fa una setmana, també es trobava a la llista, però el sobirà no podrà ser candidat perquè el premi Nobel només és lliurat en vida.

Com en els anys precedents, l'exmediador nord-americà a Bòsnia, Richard Holbrooke, iniciador dels acords de Dayton, també és entre les 118 candidatures.

L'Exèrcit de Salvació i Metges sense Fronteres són de nou candidats al Nobel de la Pau, però l'Organització del tractat de l'Atlàtic Nord (OTAN), que celebra el seu cinquantè aniversari a l'abril, també va ser proposada.

Cartes amb noves candidatures continuen arribant a l'institut Nobel després de la data de tancament de l'1 de febrer. Seran acceptades totes les que hagin estat despatxades abans d'aquesta data.

«Fins ara desconeixem el nombre exacte de candidatures, però segur que no superarem el rècord de 139 enregistrat l'any passat», va estimar Geir Lundestad, director de l'institut Nobel. Lundestad és secretari del comitè Nobel que encara té dret a presentar les seves pròpies candidatures abans de la primera reunió formal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.