algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Breus

• LLIBRES

Fabra i Coromines Aquest mes apareixerà el llibre Pompeu Fabra i Joan Coromines, que recull les cartes que els dos més grans filòlegs de la llengua catalana es van enviar durant els anys d'exili. Aquest epistolari, editat per Curial, és la primera iniciativa de la Fundació Pere Coromines. El llibre és obra de tres veïns de Pineda de Mar, membres del consell de redacció i col·laboradors de la revista Repòrter: Joan Ferrer, Josep Ferrer i Joan Pujadas. EPR.

Luis Goytisolo L'escriptor i acadèmic Luis Goytisolo arriba la propera setmana a les llibreries amb Escalera hacia el cielo, una novel·la de vides creuades en què l'autor reflecteix la seva particular visió del món. «Sols es moren els morts... vol dir que el que ha viscut deixa darrere de si la vida. Mentre que qui ha viscut sense assabentar-se del que és la vida no deixa res. I és com viu la major part de la gent» afirma en un passatge del llibre un dels personatges de la nova obra de Goytisolo, que es presentarà el proper dia 11 a Madrid. EFE.

• ART

Zanetti Una gran exposició que tindrà lloc a Madrid, organitzada per la Caja Rural de Burgos, mostrarà les millors obres del pintor burgalès José Vela Zanetti, mort el passat quatre de gener i que es concep com un homenatge a l'obra i la figura de l'artista. Així ho anuncià ahir el president de Caja Rural de Burgos, Pedro García Romera, en el decurs de la presentació del quadre mural de José Vela Zanetti Fragments de la darrera cena, adquirit el passat mes de desembre per 15 milions de pessetes. EFE.

Goya La primera edició de la sèrie Los caprichos que Goya va posar a la venda fa dos-cents anys en una drogueria madrilenya, i que retirà per evitar problemes amb la censura, forma part de la mostra organitzada per Calcografia Nacional i l'Acadèmia de Belles Arts de San Fernando. L'exposició sobre l'obra mestra del gravat espanyol de tots els temps es completa amb l'exhibició de les planxes de coure originals, que de manera permanent es mostren al gabinet Francisco de Goya a la seu de Calcografia Nacional. EFE.

Museu del Prado El Museu Nacional del Prado ha comprat a un col·leccionista estranger un bust d'autor anònim del segle XVI que representa l'emperador Carles V. Aquesta obra passarà a formar part de la important col·lecció d'escultura del Prado, que és poc coneguda en alguns ambients. Els responsables del museu volen potenciar aquest camp amb sales especials. EPR.

MACBA El Consell General del Consorci Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha aprovat el programa d'exposicions i activitats i el pressupost de 1999, que pateix una disminució del 4'8% respecte a l'exercici de l'any anterior. El pressupost aprovat suma un total de 1.523 milions de pessetes, davant dels 1.600 milions de l'any anterior, fet que s'explica pel descens dels interessos pagats d'acord amb préstec demanat per la construcció de l'edifici i per les mesures d'austeritat aplicades per part de la gerència del Consorci. Dels 1.523 milions, 602 corresponen a operacions de capital i financeres, principalment a la devolució del préstec. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.