algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

El Ciutat de Palma de poesia del 64 de Manresa serà publicat per El Tall

Han hagut de passar trenta-cinc anys perquè l'obra vegi la llum

101922
Joan Manresa.

Han hagut de passar 35 anys perquè Joan Manresa publiqui el llibre Un, algunes vegades, que guanyà el premi Ciutat de Palma de Poesia el 1964.

L'esdeveniment es produirà gràcies a l'interès de l'escriptor Jaume Pomar, el mateix Manresa i l'editor Josep Juan Vidal, que ha decidit editar el text a la col·lecció La sínia del Tall.

«He de reconèixer que en aquell moment no em vaig preocupar gens per moure el llibre i publicar-lo. Vaig guanyar, el llibre va quedar dins el calaix i fins ara. En Jaume Pomar em va demanar si tenia res per publicar i va ser el moment de treure aquests poemes del calaix. En principi em vingué la idea de fer una selecció que abraçàs des d'aquells anys fins a les coses actuals. Una mena d'antologia abans d'hora. Cercant, vaig topar amb l'original premiat el 64. Com que les grapes s'havien rovellat, em semblava que hi podien faltar alguns poemes. Per sort Francisca Gamundí me'n facilità una de les còpies dipositades 34 anys enrere a l'Ajuntament. Tot, la seva còpia i la meva, continuava igual».

Un, algunes vegades va ser premiat pel jurat que sota la presidència de Camilo José Cela estava format per Joan Bonet Gelabert, Alejandro Casona, José García Nieto, Robert Graves, Néstor Luján, Josep M. Llompart, Lluís Ripoll i Guillem Sureda.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.