cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
32°

Grafits: la pinacoteca del carrer

Els grups que realitzen aquesta activitat com a «hobby» en reivindiquen el caràcter artístic

74436
Són Els Dispersos, un grup de joves que comparteixen idees. Fotos: T.Ayuga.

Ells també són artistes de carrer. Amb els seus esprais i pintures decoren parets que no tenen cap utilitat aparent, sempre sota el consentiment de les autoritats municipals.

Són Els Dispersos (DPS), un grup de grafiters que volen defugir de la imatge d'embrutadors de carrers. El seu nom prové de la distància geogràfica que separa els seus domicilis. No obstant això, els acosten els seus punts de vista semblants.

Hock, Emma, Vore, Oasei, Mohe i Bus afirmen que aquesta activitat representa un hobby per a ells. «És el que ens agrada. Sempre ens ha interessat el dibuix i el fet de poder pintar damunt superfícies diferents al paper», comenten.

Pels membres d'aquest grup, els grafits són una expressió de l'art urbà, una manera de posar una nota d'alegria i de color a l'ambient gris dels carrers, «tot i que depèn molt de la qualitat de les pintures, perquè, com en tot, n'hi ha de millors i de pitjors», subratllen.

Els escenaris de les seves creacions solen ser torrents i «llocs legals que ens cedeix l'Ajuntament, com la zona de la central de Gesa i la de l'Institut Josep Sureda i Blanes». Tot i que els DPS consideren que hi ha poca gent que pinta grafits amb actitud seriosa a Palma, reivindiquen que els racons habilitats per desenvolupar la seva tasca creativa «són massa escassos, fins arribar al punt que moltes vegades s'han de trepitjar pintures fetes per altres grafiters per tal de poder fer-ne de noves». Malgrat el conflicte d'espai, els Dispersos asseguren que no existeixen problemes entre els diferents grups d'artistes urbans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.