algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

Cent anys de Bogart

El mític actor és el més representatiu de la història de Hollywood

El mític actor Humphrey Bogart, que avui hauria fet 100 anys, és el més representatiu de la història de Hollywood quaranta-dos anys després de la seva mort, segons la revista Entertainment Weekly.

Bogart assolí aquesta categoria a la darrera part de la seva vida, quan havia entrat a la maduresa, després d'haver batallat amb força per obrir-se pas dins del difícil art del setè art. El mite arribà a tal dimensió després de la seva ràpida desaparició el 1957 a causa d'un càncer, «que el veritable Bogart mai no hauria pogut respondre a les expectatives dels seus nous admiradors», afegeix la revista, que el situa al capdavant de la llista de Les cent estrelles més grans de tots els temps.

Humphrey DeForest Bogart va néixer el 23 de gener del 1899 a Nova York, a la llar d'un prestigiós metge cirurgià i d'una dibuixant, que volien que estudiàs la professió del seu pare a Yale, però fou expulsat de l'escola preparatòria i va haver de cercar altres rumbs. Lluità a la marina a la Primera Guerra Mundial i quan tornà a la vida civil començà a fer feina com auxiliar d'oficina en una companyia teatral, en què ascendí després a organitzador de gires i cap d'escenari.

Després, provà sort com a actor i els crítics foren implacables amb ell, que arribaren a dir que era un jove «inadequat», la qual cosa no el desanimà i el féu esforçar-se encara més per millorar el seu ofici. El 1930 anà a Hollywood, on debutà en un curt de 10 minuts, Broadway és així, i aconseguí després papers secundaris en una cadena de pel·lícules que passaren ràpidament a l'oblit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.