algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

El «Jardí d'Auvers» és un vertader Van Gogh, segons Jacques Franck

El «Jardí d'Auvers», l'autoria del qual agita des de fa temps el mercat de l'art, «és un vertader Van Gogh», segons l'especialista en pintura Jacques Franck, que refuta els arguments respecte del fet que el quadre seria una còpia realitzada per un falsificador, Amédée Schuffenecker.

El quadre, realitzat per Vincent van Gogh poc abans de la seva mort, a final del juliol de 1890, no es va poder vendre en una subhasta organitzada el 1996 pels hereus del banquer Jean-Marc Vernes, a causa que alguns articles apareguts a la premsa posaven en dubte la seva autenticitat.

Avui, Jacques Franck, especialista en pintura de la Universitat de Califòrnia (Los Angeles), ha declarat que la «cronologia pictòrica avançada pels escèptics no és justa, en particular respecte de la qüestió que es refereix al secat».

Investigadors independents han afirmat que el temps de secat d'«El Jardí d'Auvers», que consideren relativament llarg (entre quinze dies i un mes)», és incompatible amb el temps real que l'artista hauria disposat per crear aquest quadre abans de suïcidar-se a la localitat d' Auvers-sud-Oise. Jacques Franck, que és també pintor i copista, afirma que Van Gogh va utilitzar a la primera capa una barreja amb blanc de plom, substància de secat ràpid que li hauria permès passar ràpidament a pintar per sobre de la primera capa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.