algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

Un passeig pel món del segell

El Casal Balaguer acull fins el dia 21 de gener una àmplia exposició filatèlica

Ara fa 50 anys que la seccció filatèlica del Foment de Turisme va organitzar la Exposició de divulgació filatèlica. Desprès de mig segle algunes coses han canviat però l'esperit de conservar i divulgar una part de la nostra història a través dels segells continua ben viu. Una bona mostra és l'exposició filatèlica ExfilPalma 99 que ahir va quedar inaugurada al Casal Balaguer i que aquest any s'ha dedicat a celebrar aquest 50è aniversari. L'any 1999 a més serà l'any del segell a Balears. D'una banda el mes de març a Menorca tindrà lloc la primera exposició nacional de Filatèlia Juvenil de caràcter competitiu. Un altre esdeveniment es produirà el mes de juny amb l'exposició a la Llonja de Filatem-Universíada Palma 99.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Carme Feliu, i el president del Grup Filatèlic de Palma, Joan Estelrich, conjuntament amb els organitzadors varen presentar aquesta exposició que estarà oberta fins el proper dia 21 de gener. Es podran veure un total de 22 col·leccions de diverses temàtiques com esport i societat, segells de rodet, de cans de caça, l'agència espacial europea del Vaticà. Aquestes entre altres són les col·leccions que es poden visitar i que apropen a un art que avui dia viu una bona època.

Així mateix una mostra interessant serà la de Joan Estapé, un veterà filatelista que va participar a l'exposició de 1949. «Quan va néixer aquesta primera exposició ja hi va haver molta participació. Després hi va haver un període llarg, uns 30 anys on es va deixar de fer perquè comportava molta de feina preparar aquestes exposicions. La d'enguany és una bona mostra i hi prenen part col·leccions que han participat a nivell nacional i internacional. També hi ha la filatèlia temàtica, es conta la història sobre un tema, es tenen uns coneixements filatèlics. Un requisit és que se cenyeixin al reglament i que tenguin un bon guió quan són exposicions competitives», diu Estelrich.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.