nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

La UIB compra una de les col·leccions cervantines més completes del món

La biblioteca Casasayas inclou més de 25.000 volums i s'instal·larà en el campus

El patrimoni bibliogràfic de la Universitat de les Illes Balears (UIB) es va incrementar ahir amb l'adquisició de la biblioteca humanística i literària de Josep Maria Casasayas, que és una de les més importants del món pel que fa a la seva especialització cervantina. Es tracta d'una col·lecció d'obres del Segle d'Or de la literatura castellana formada per uns vint-i-cinc mil volums.

El propietari de la biblioteca ha venut aquest patrimoni d'incalculable valor cultural a la UIB, que l'integrarà en la seva xarxa de biblioteques, on es mantindrà com una unitat definida que conservarà el nom de Biblioteca Casasayas. Aquest patrimoni literari s'ubicarà a l'edifici Ramon Llull, on podrà ser consultat per tots els membres de la comunitat universitària que ho necessitin per dur a terme els seus treballs d'investigació.

L'adquisició, segons informà el rector, Llorenç Huguet, ha suposat una despesa de poc més de 36 milions de pessetes. «Un preu més que raonable», segons Huguet. Aquesta quantitat, que la Universitat pagarà en tres anys, procedeix dels fons de recerca científica de la institució acadèmica.

Aquesta circumstància ha estat un altre dels aspectes destacats, ja que no és habitual que els doblers destinats a la investigació científica s'inverteixin en material bibliogràfic, tot i que aquest sigui una eina de recerca fonamental. «Pot semblar extraordinari, però hem de pensar que per investigar també són necessaris els llibres i no només l'instrumental científic. Entre altres coses perquè els especialistes d'estudis humanístics també investiguen», manifestà Eduard Cesari, vicerector d'Investigació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.