cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 23°
33°

L'Univers està poblat d'una gran quantitat de «galàxies fantasmes»

L'Univers és ple d'una multitud de galàxies fantasmes, pràcticament invisibles, que podrien ser, fins i tot, més nombroses que les galàxies lluminoses del tipus de la Via Làctia, anunciaren alguns astrònoms nord-americans.

A diferència d'aquelles que il·luminen el cel amb llum emesa per les seves estrelles, aquestes galàxies fantasmes no alberguen més que un grapat d'estrelles lluminoses, que estan constituïdes exclusivament de «matèria obscura», indetectable a simple vista, segons indicaren en una reunió de la Societat Americana d'Astronomia a Austin, Texas.

«El nostre univers podria albergar una gran quantitat de galàxies gairebé invisibles que no tenen prou estrelles gegants com per ser descobertes», va explicar John Kormendy, de la Universitat de Hawai.

«El seu nombre podria superar de molt el de totes les galàxies lluminoses juntes», va afegir Kormendy en una roda de premsa.
Les seves conclusions han estat acompanyades d'una sèrie d'imatges infraroges de diverses galàxies en forma d'espiral, recentment preses per la sonda espacial Hubble.

Encara que els límits d'aquest tipus de galàxies són invisibles per a la major part dels telescopis, els astrònoms saben que tenen una important quantitat de matèria a causa de la gravetat que exerceixen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.