algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Breus

• Aniversari

Un any sense Blai Bonet Ahir es va complir el primer aniversari de la mort de Blai Bonet, poeta de Santanyí i col·laborador habitual de Diari de balears. Tot i la seva delicada salut, la seva desaparició va ser del tot inesperada. Un edema pulmonar va apagar la seva llum. Tres projectes varen quedar sense pare i sense continuació a la vegada: un llibre de sonets, la novel·la Ramon i la continuació de les seves memòries amb el títol d'El futur. Tal dia com avui, el cementeri de Santanyí acollia el seu cos i a l'església de Sant Andreu de la mateixa vila se celebrava el funeral per la seva ànima. Un any després de la seva desaparició, Blai Bonet continua sent un punt de referència per a diverses generacions d'autors mallorquins i catalans. DdB.

Obra pòstuma de Duras La darrera obra de Marguerite Duras C'est tout (Això és tot, escrita el 1994 "només dos anys abans de la desaparició de l'autora" i que arriba aquests dies a les llibreries espanyoles, l'enfronta «a l'extraviament definitiu de la mort». Escrita en forma de «breus apunts inquiets», en paraules de Christiane Blot-Labarrérre, autora del pròleg, en aquest títol que es mou entre la premonició i el record, «la paraula intenta inútilment enlluernar la mort». Però C'est tout, editada per Ollero & Ramos, es planteja fonamentalment com un llibre d'amor a Yann, ja que la passió per aquest jove escriptor, admirador i amant de la novel·lista i cineasta, «la petxina, el suport de Duras», és el fil conductor del relat. EFE.

• Certamen

II Premi Alfaguara Un total de 620 obres procedents de pràcticament tots els països del món opten enguany al II Premi Internacional Alfaguara de Novel·la, que s'atorga a Madrid a principi del pròxim mes de març. La participació ja ha superat la registrada a la primera edició del premi, que reuní un total de 606 novel·les. Del total dels originals rebuts, Espanya ha contribuït amb 185 novel·les, i Amèrica amb les 435 restants. Argentina, que aporta 142 obres, i Colòmbia, amb 90, són els països amb major participació. El president del jurat de la segona edició d'aquest premi serà Eduardo Mendoza. EFE.

Creació del Gonzalo de Berceo El Consell Rector de la Fundació San Millán de la Cogolla decidí ahir començar els tràmits per a la creació d'un certamen literari que es denominarà Gonzalo de Berceo. El premi vol ser de projecció nacional i internacional i la primera edició podria fer-se l'any 2000. EFE.

• Institucions

El Prado no vol «Santa Rufina» El Museu del Prado no licitarà pel quadre Santa Rufina, atribuït a Velázquez, que serà venut a la sala de subhastes Christie's de Nova York a final del mes de gener del 1999. Segons un comunicat, la comissió d'adquisicions del Reial Patronat no va aconseguir la unanimitat amb relació a l'obra, motiu pel qual no es licitarà. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.