muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
15°

Breus

• Universitats

Revista virtual de cultura catalana La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Cambridge University han creat la primera revista virtual de literatura i cultura catalana en general que pot consultar-se de franc en les webs d'ambdós centres. Journal of Catalan Studies publicarà dos números anualment, encara que podran consultar-se els números enderrerits. Com a revista internacional de catalanística, publica texts d'investigació, preferentment en català o anglès, sobre llengua, literatura, història, art i traducció en català. Inclou les seccions fixes d'articles, ressenyes, i conferències a càrrec de diversos investigadors. EFE.

• Llibres

William Martin, l'home que no existí L'obra El enigma de William Martin, de José María Segovia, de Huelva, recull la història del cadàver trobat a la platja de Punta Umbría el 1943, l'aparició del qual va ser determinant per al final de la Segona Guerra Mundial, un enigma conegut com La història de l'home que mai no existí. El llibre narra, segons explicà el seu autor, una acció tapadora, com es denomina en l'espionatge, dissenyada per enganar els alemanys i fer-los creure que el desembarc aliat del sud d'Europa es realitzaria a Grècia, quan en realitat es va fer a les platges de Sicília (Itàlia). EFE.

• Història

Nomenament a la Reial Acadèmia El nou director de la Reial Acadèmia de la Història, l'economista i historiador Gonzalo Anes, creu que la història ha estat «descuidada» en els darrers anys en els plans d'estudi de l'Educació Secundària i espera que en el futur pugui ocupar «el lloc que ha d'ocupar». Gonzalo Anes, que va néixer a Trelles (Astúries) el 1931, va ser nomenat divendres passat nou director de la Reial Acadèmia de la Història en substitució d'Antonio Romeu que, després d'exercir tres anys aquest càrrec, no es presentà a la reelecció.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.