cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 24°
23°

Els ocells somien en la nit les melodies que canten durant el dia

Els ocells no només somien quan dormen, sinó que probablement somien les cançons que canten durant el dia, segons afirmà dijous un grup d'investigadors. Els científics afirmaren que les seves troballes s'uneixen a l'evidència que somiar ajuda els animals, inclosos els humans, a «repassar» coses apreses a fer durant el dia per aconseguir fer-ho millor el sendemà.

El biòleg Daniel Margoliash i els seus col·legues a la Universitat de Chicago estudiaven la varietat coneguda com pinsans quan descobriren que, mentre els ocells dormien, els seus cervells mostraven un increment d'activitat en una zona coneguda com el robustus archistratalis (RA), que se sap que està relacionada amb el cant.

«Hom podria esperar que aquesta zona estigui tranquil·la durant el somni», digué Margoliash, que publicà l'estudi a la revista Science.
Els investigadors reproduïren gravacions dels ocells cantant mentre les aus estaven despertes, dormides i anestesiades. Llavors observaren l'activitat elèctrica del RA. Els ocells desperts no mostraren resposta, només els seus patrons normals d'oscil·lació, però els dormits o inconscients experimentaren forts brots d'activitat al RA. Quan es despertaren, els senyals tornaren a ser normals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.