nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

La Gran Enciclopèdia de Mallorca, premi Gabriel Alomar de l'Obra Cultural Balear

L'OCB en reconeix el rigor científic i la gran tasca en la divulgació de la cultura

La XII edició dels premis 31 de Desembre ja té uns guanyadors. I entre ells es troba La Gran Enciclopèdia de Mallorca, que ha estat guardonada amb el premi Gabriel Alomar que atorga la Junta Directiva de l'Obra Cultural Balear, l'entitat que promou els guardons. La Gran Enciclòpèdia de Mallorca, l'obra que el president editor de Diari de Balears, Pere A. Serra, promogué a partir del 1988, serà, doncs, present a la gran Nit de la Cultura que es prepara per al proper divendres.

El jurat dels premis 31 de Desembre, format per Francesc Bujosa, Isidor Marí, Joan Melià, Biel Mesquida, Antoni Mir, Pere Ollers, Josefina Salord, Maria Tous i Antoni Torrens, ha decidit atorgar el Gabriel Alomar a la Gran Enciclopèdia de Mallorca perque «és una obra magna on es reflecteix tota la realitat social, històrica, política i humana del poble mallorquí».

Els denou volums de l'obra, continuada amb un Atles i complements, «han combinat el rigor científic amb una funció d'amplíssima divulgació popular de la cultura», segons el jurat del premi, que ha qualificat l'enciclopèdia de «formidable mitjà d'autoidentificació dels mallorquins que fa evident, des de la pròpia identitat, la unitat cultural i lingüística amb tots els territoris de llengua catalana».

Una gala que viatjarà per les ones

El canal internacional de Televisió de Catalunya retransmetrà la gala de la Nit de la Cultura a tot Europa i Amèrica a través dels satèl·lits Astra i Hispasat. Aquest fet suposa una autèntica novetat en els dotze anys que es ve organitzant aquest acte cultural. La gala serà presentada pels actors Pepe Martín i Margaluz, els quals l'amenitzaran amb intervencions teatrals. S'espera que sigui vista per més de 300 mil persones d'arreu del món. A la vegada, la Nit de la Cultura serà retransmesa també pel Canal 33 i s'espera batre tots els rècords d'assistència al Casino, l'escenari de la gala, superant els mil assistents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.