algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

«Blai Bonet estava com tocat per la mà de Déu»

L'actor i director Pep Tosar representa avui i demà en el Principal «La casa en obres», un muntatge sobre el poeta de Santanyí

58216
Pep Tosar vol transmetre la passió per Bonet. | J. Torres.

«Jo som un home que posa tenacitat i ferro espiritual a la tasca d'aconseguir ser un home sense intimitat. Jo som un home sense intimitat. Això significa: si hagués d'escriure un llibre que fos la descripció i l'expressió de l'ésser humà instal·lat en mi el títol possiblement seria: La casa en obres. Sempre seguit, tot jo estic habitat de picapedrers, arquitectes, mestres d'aixa, guixaires, electricistes, mestres de ribera existenciaris, que em construeixen; just ells saben de quantes plantes constarà la Casa... Jo deix que em facin». Això escrivia Blai Bonet en el pròleg de Cant de l'arc (1979). I aquestes són les paraules que enceten la informació sobre l'obra de teatre, sobre el muntatge de la vida i obra del poeta santanyiner, i que li donen nom: La casa en obres. El muntatge, que es representarà avui i demà en el Teatre Principal, amb una funció per a escolars demà al matí, ha estat una creació de l'actor i director Pep Tosar.

Allò que començà amb l'encàrrec del Festival d'Estiu de Barcelona GREC 98, la idea d'una simple lectura de poemes de Bonet, ha acabat sent un muntatge de vuit actors i quatre músics que serà representada en una vintena de teatres dels Països Catalans (s'ha inclòs en el projecte Alcover) i amb tota seguretat farà temporada en un teatre de Barcelona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.