algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Estocolm i Oslo acolliran avui les dues cerimònies dels Nobel

La «temporada Nobel 1998» es tancarà avui amb el lliurament a Estocolm dels premis de Literatura, Medicina, Química, Física i Economia, i a Oslo, on serà lliurat el premi de la Pau.

Els llorejats, sis nord-americans, tres britànics, un alemany, un indi i un portuguès, rebran, amb la prestigiosa recompensa, un xec de 7'6 milions de corones (140 milions de pessetes) per disciplina, El premi de Literatura distingeix enguany, per primera vegada un escriptor de llengua portuguesa: Jose Saramago, de 75 anys.
El premi de Medicina serà lliurat a tres farmacòlegs nord-americans, Robert Furchgott, de 82 anys; Ferid Murad, de 62 anys, i Louis Ignarro, de 57 anys, pels treballs sobre la funció del monòxid de nitrogen en l'organisme. Aquesta atribució va desencadenar una polèmica a Suècia, ja que certs especialistes consideren que la recompensa s'hauria d'haver lliurat al britànic Salvador Moncada, de 54 anys.

Aquests premis seran lliurats pel rei Carles Gustau de Suècia durant la cerimònia de gala que tindrà lloc en el saló Blau de la batlia de la ciutat el 10 de desembre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.