algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Més de la meitat d'espanyols té problemes de sobrepès

L'obesitat afavoreix l'aparició de diverses malalties associades que es poden preveure amb la reducció del cinc per cent del pes.
El 58'9% de les dones i el 46'8 dels homes té problemes de sobrepès i d'aquest percentatge el 13'4% és obès; a més, la prevalença de l'obesitat augmenta a partir dels 45 anys, és més perceptible en el col·lectiu femení i en persones amb menor nivell d'instrucció. Aquest és el resultat de l'estudi de prevalences d'obesitat de la Societat Espanyola per l'estudi de l'obesitat (Seedo) realitzat en una mostra de població amb edats compreses entre els 25 i els 60 anys.

L'obesitat és una malaltia que es defineix com un augment del greix corporal, és crònica i les seves causes són diverses des de factors alimentaris, metabòlics o genètics al sedentarisme. A més, l'obesitat predisposa a patir un gran nombre de malalties com hipertensió, cardiopatia coronària, diabetis, accidents cerebrovasculars, malalties de la vesícula biliar, osteoartritis, càncer, infertilitat, gota...

Només els accidents cerebrovasculars, les cardiopaties coronàries i la hipertensió es cobren dotze milions de vides a l'any. Aquest és el motiu pel qual experts espanyols en obesitat coincideixen a afirmar que els que pateixen aquesta malaltia augmenta greument el risc de mortalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.