cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Breus

• Patrimoni

Beatus El Bisbat d'Urgell tem que la fugida i desaparició de Gilbert Julien Felix Ollier, el ciutadà francès organitzador i cervell del robatori del Beatus de Liébana del Museu Diocesà de la Seu d'Urgell, impedeixi la recuperació de la pàgina del còdex que els lladres varen tallar després del robatori. Segons explicà el director del museu, Antoni Cagigós, el preu d'aquest full podria arribar als 130 milions de pessetes en el mercat negre. Aquesta pàgina conté la il·lustració del número 1 en nombres romans, és a dir, una I llatina capitular, ornamentada amb altres il·lustracions imaginàries sobre l'inici de l'Apocalipsi. Els autors del robatori la varen arrabassar per demostrar que tenien el còdex valuós davant possibles compradors en el mercat negre internacional d'art. EPR.

Museu virtual El director de l'Institut de Cultura de Barcelona, Ferran Mascarell, ha anunciat avui un projecte de Centre de Cultura Digital, que consistiria en «un museu virtual de Barcelona que circularà mitjançant Internet on s'exposaran tots els béns dels museus de la ciutat». EPR.

• Institucions

Judaisme El president francès, Jacques Chirac, inaugurà ahir a París un nou i excepcional museu en el qual s'exposen els tresors del patrimoni cultural jueu. Situat en un dels més bells edificis del barri parisenc de Marais, l'hotel Saint-Aignan, el museu d'art i història del judaisme obrirà les portes al públic diumenge. La creació d'aquest museu ha permès alhora la restauració d'una obra mestra de l'arquitectura senyorial del segle XVII, la reunió d'obres disperses i la difusió de la cultura, tradicions i història poc conegudes del judaisme. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.