algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
17°

Què passa amb les obres d'art robades pels nazis?

Experts de 14 països analitzaran els béns confiscats a la II Guerra Mundial

Una reunió internacional estudiarà des d'avui el complicat problema de les obres d'art i les propietats religioses i comunals que els nazis robaren i confiscaren entre el 1933 i el 1945.

Experts de 44 països i tretze institucions es reuniran durant quatre dies a Washington per intentar posar en marxa noves idees que permetin localitzar i retornar, quan sigui possible, aquestes obres i béns, entre els quals també s'inclouen pòlisses d'assegurances i altres actius.

La reunió intentarà crear «un consens internacional» sobre com es pot afrontar aquest assumpte, un dels problemes pendents de la guerra, va dir el subsecretari d'Estat nord-americà, Stuart Eizenstat.

Els Estats Units intentaren crear una base de dades en Internet en la qual les famílies o comunitats saquejades puguin denunciar, localitzar o identificar les obres que varen ser robades.

Els nazis robaren i saquejaren un incomptable nombre d'obres d'art (algunes fonts mencionen la xifra de 220.000) i confiscaren unes 10.000 propietats comunals (com esglésies, sinagogues, cementeris i hospitals).

La conferència de Washington permetrà aconseguir una visió de conjunt sobre quantes obres d'art varen ser robades i quantes se n'han recuperades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.