cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Breus

• Pintura

Recuperen un Mondrian robat El quadre l'arbre, de Piet Mondrian, que va ser robat el passat setembre d'un museu holandès, ha estat descobert en una casa d'Amberes. L'arbre va ser robat del Zeeuws Museum, de Middelburg entre el 24 i el 26 de setembre, però la policia no gosa donar detalls sobre les circumstàncies de la desaparació. El quadre, pintant entre el 1908 i el 1909, representa una pomera sobre un fons blau obscur i era la peça més important del museu, que el va adquirir el 1994. DdB.

• Institucions

Ciutats Patrimoni El Grup Espanypl de Ciutats Patrimoni va calcular ahir en uns 70.000 milions de pessetes la inversió necessària per retirar el cablejat dels seus centres històrics, un projecte que hauria de ser escomès a mig termini i finançat «en bona part» per les empreses subministradores. El Grup de Ciutats Patrimoni, reunit ahir a Cuenca, ha realitzat el càlcul, a partir de l'estudi de l'Ajuntament de Toledo per a la retirada d'antenes de cables del seu Casc històric. DdB.

• Literatura

Proposta per al Nobel L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), a la junta de Països Catalans que va celebrar ahir a Barcelona va aprovar la creació d'un Comitè de Candidatura al Premi Nobel amb diverses personalitats del món universitari i literari, que no es farà públic per raons de discrecció. S'encomanarà al comitè la planificació de totes les possibilitats institucionals, editorials i de promoció per impulsar des d'ara, d'una manera coordinada, els candidats a l'Acadèmia Sueca. DdB.

Sebastià Bennasar L'editorial Capaltard ha editat el poemari Passaport de Sang, la primera publicació en solitari de Sebastià Bennasar, que serà presentada dimarts que ve al Bar Es Pinzell de Palma. Bennasar, que ja havia ofert al públic una mostra del seu ofici "caracteritzat per les vertiginoses successions d'imatges, l'enumeració caòtica i un cert tremendisme existencial" a l'antologia Solstici d'Estiu, és president de l'Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana, redactor de la secció d'Art i Cultura de Diari de Balears, col·laborador de Balears Cultural i incansable participant i promotor d'activitats literàries. B.P.

Jaume Armengol Jaume Armengol ha presentat la novel·la Els dies, amb què guanyà el Ciutat de Palma el 1996 i que encara no havia estat editada. El poeta Lluís Maicas feu la presentació davant unes 200 persones. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.