cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

L'escriptor Pere Gimferrer, premi nacional de les Lletres Espanyoles

L'escriptor català Pere Gimferrer va ser guardonat ahir amb el premi nacional de les Lletres Espanyoles, dotat amb cinc milions. El jurat ha volgut reconèixer el seu esforç «per renovar el llenguatge dels darrers 30 anys, tant en català com en castellà», segons el president del jurat, Fernando Rodríguez Lafuente.

Gimferrer es mostrà ahir molt satisfet per haver obtingut un guardó que «anteriorment han guanyat amics personals com Julio Caro Baroja o J.V. Foix».

Gimferrer va néixer a Barcelona el 1945. És llicenciat en Filologia i Lletres i Dret. Poeta, assagista, editor, crític literari i traductor, també ha escrit narrativa.

El 1985 va ser triat membre de la Real Academia Española de la Lengua i des de llavors és membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Posseeix tres Premis Nacionals: els de Poesia (1986 i 1989) i el de Traducció (1981). A la seva obra poètica destaquen Arde el mar o L'espai desert; però també és autor d'assaigs com Antoni Tápies i l'esperit català, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.