muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

Breus

• Arts

Subhastes La diversitat cultural i la creativitat llatinoamericanes quedaran patents en les subhastes d'art previstes a partir d'avui a Nova York, que tindran com a protagonista un oli de Wilfredo Lam titulat Nativité. Les firmes Christie's i Sotheby's subhastaran més de 530 obres que mostren la influència de moviments artístics europeus sobre pintors com a Rufino Tamayo, Armando Morales o Francisco Narváez i la interpretació que aquestes fan d'aquests corrents. EFE.

• Patrimoni

El Cavall de sant Jaume no és blanc El cavall de l'apòstol sant Jaume que presideix l'altar major de la catedral compostel·lana no és blanc sinó policromat, en contra del que diu la tradició, i tampoc no és asexuat, segons va publicar ahir El Correo Gallego. La sorpresa sobre aquesta obra, realitzada pel mestre Mateo de Prado, va arribar en el transcurs de les obres de restauració que s'estan duent a terme a la catedral. Fou a l'any 1677 quan Mateo de Prado va acabar d'esculpir el Sant Jaume Matamoros, defensor de l'Espanya cristiana. EFE.

• Llibres

Assaig de l'índia Roy L'escriptora índia Arundhati Roy, que se situà a les llistes de supervendes amb la seva primera novel·la, El déu de les petites coses, acaba de publicar un encès assaig en contra de les bombes nuclears i a favor de la pau, que es publicarà a Espanya el desembre. Titulat El final de la imaginación i editat per Anagrama, el llibre reprodueix un manifest que Roy publicà fa quatre meses en anglés en les revistes índies d'informació general Front line i Outside. Roy va escriure el seu «demolidor reportatge», segons ha explicat l'editor d'Empúries, Xavier Folch, quan va arribar al seu país després de la gira promocional del seu exitós llibre per Europa. Roy va trobar a l'Índia un clima de «patriotisme exaltat davant les proves atòmiques que realizaven l'Índia i el Pakistan».<EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.