muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

«Femme nue» de Picasso es ven per més de 1.500 milions a Nova York

Els licitadors pagaren 150 milions per «Téte de fumeur» de Miró

99094
L'obra de Picasso que es va subhastar.

El quadre Femme nue de Pablo Picasso va ser venut ahir per més d'onze milions de dòlars (1.540 milions de pessetes) en una subhasta celebrada a la firma Shoteby's, on també va ser adjudicat Téte de fumeur de Joan Miró per poc més d'un milió de dòlars (150 milions de pessetes). Els dos olis formaven part de les 27 obres de la col·lecció de la família Morton Neumann subhastades per la firma, que havia valorat l'obra de Picasso entre 10 i 15 milions de dòlars i la de Miró entre 1 i 1'5 milions de dòlars.

La col·lecció, que compta amb bons exemples de quasi tots els moviments artístics del segle XX, va ser reunida per Morton Naumann durant 30 anys en els quals la seva afició per l'art era també un interès per l'artista, la qual cosa el va dur a conèixer i ser amic de Picasso, Dubuffet, Giacometti i Miró.

Picasso va pintar Femme nue a Horta de l'Ebre l'estiu del 1909, en el decurs d'unes vacances amb la seva companya Fernande Olivier que resultarien molt estimulants per a l'artista, ja que marcaren l'inici d'una intensa producció. Va ser a l'Horta on Picasso, a partir dels materials i idees que havia explorat en anys anteriors, va formular el concepte de cubisme analític.

Per la seva banda, Téte de fumeur mostra el pas decisiu de Miró des de l'art realista a la pintura dels signes, un canvi que va produir-se pocs mesos abans del naixement oficial del moviment surrealista a París el 1924.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.