nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

L'associació d'estudiants Auba vol introduir els Jocs Florals a la UIB

Els joves cercaran suport dels professors del Departament de Filologia Catalana

105590
Alguns dels membres de l'associació.

L'associació d'estudiants universitaris Auba té la intenció d'introduir els Jocs Florals a la Universitat de les Illes Balears. Els joves es plantegen desenvolupar aquesta activitat en el decurs de l'actual any escolar, encara que segurament serà de cap a final d'aquest.

Aquesta serà una de les principals activitats que s'organitzaran per potenciar la llengua catalana des de l'associació estudiantil.
Segons va explicar a Diari de Balears el president de l'associació, Fernando Rubio, «la idea sorgeix perquè alguns dels estudiants que ens hem associat havíem estudiat al col·legi Sant Gaietà de Palma. En aquest col·legi es realitzava un certamen semblant, una espècie de Jocs Florals no gaire puristes però molt importants. Ara nosaltres volem recuperar-los perquè els Jocs Florals simbolitzen la renaixença de la llengua catalana, una renaixença que ens interessa potenciar».

Tot i que la majoria d'alumnes d'Auba procedeix de la facultat de dret la seva voluntat és arribar a tot l'àmbit universitari. «Iniciatives com aquesta ens poden ajudar».

Els joves encara no tenen pensat si recuperaran la tradició poètica catalana amb tots els seus components o si la justa s'adaptarà a temps més actuals.

El que sí que tenen clar és que cercaran el suport dels professors de Filologia Catalana del campus de la carretera de Valldemossa per tal que aquests facin de jurats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.