algo de nubes
  • Màx: 17.97°
  • Mín: 8.69°
17°

«Miró-Picasso, miradas cruzadas» ajunta la biografia d'ambdós genis

Les influències i confluències de dos grans del segle XX, d'estils i vides molt diferents, però units per una estreta amistat, són analitzades per Victoria Combalia a l'obra Miró-Picasso: miradas cruzadas, que per primera vegada ajunta la biografia d'ambdós genis.

Combalia, professora d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona i directora del Centre Cultural Tecla Sala, parteix d'un dibuix fet per Picasso sobre una estovalla i firmat per Joan Miró, per parlar de les similituds i diferències dels dos pintors.

«Tot i que Picasso era onze anys major que Miró, varen compartir experiències com París, la Guerra Civil espanyola, la Guerra Mundial, i, en certa manera, l'exili, ja que si bé Picasso no tornà mai a Espanya, Miró s'autoexilià a Mallorca», destaca Combalia.

El llibre, d'interès tant per als especialistes com per al gran públic, tracta temes tan atractius com la relació de Picasso i Miró amb Barcelona, la trobada a París, l'etapa cubista de Miró, la relació d'un i l'altre davant la sexualitat o la seva posició davant la dictadura, a més d'un apèndix amb la correspondència de Miró a Picasso.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.