cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
16°

Roma acull amb passió l'obra de Miró

S'hi va inaugurar ahir una exposició sobre les creacions més transgressores de l'artista català

105260
Una imatge de Joan Miró a l'estudi Sert.

Un gran èxit. Roma es va retre ahir als peus de «Miró. La transgressió», la gran exposició sobre la darrera època de l'artista i que es pot veure a partir d'avui i fins el 21 de febrer al Museu del Risorgimiento de la capital italiana. Més d'un miler de persones, amb destacades personalitats polítiques i del món cultural i intel·lectual no es varen voler perdre la inauguració de la que és des d'ahir cita ineludible de l'àmplia proposta cultural romana. L'exposició, en la qual s'ha tractat amb cura fins els darrers detalls, recull una sèrie de 25 obres inèdites i altres cinquanta del seu darrer període pictòric.

La filla del pintor, Maria Dolors, i els seus néts Teo i Joan Punyet Miró, presidiren la inauguració de la mostra a la qual no faltaren el batle de Palma, Joan Fageda; la regidora de Cultura de Cort, Carme Feliu; així com el director de la Fundació Pilar i Joan Miró a Palma, Aurelio Torrente; el galerista Joan Oliver «Maneu» i el director del Solleric, Lluís Socies.

La majoria d'obres exposades foren fetes a l'estudi Sert de Palma i representen una veritable revolució dins de la seva pintura. Considerat com el període menys conegut i menys estudiat pels crítics d'art, a la mostra han estat convidats 50.000 estudiants que després de la visita podran acolorir i interpretar un quadre de Miró. Els millors treballs seran premiats amb un viatge a Palma.

Les obres inèdites foren donades enguany a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma per Joan Barbarà, que treballà molts anys amb Miró. Són sèries de peces úniques, preparatòries de gravats en les quals l'artista, a finals dels anys 70, féu proves de color i intentà la mescla de nous materios. Les sèries de peces úniques exposades a Roma són Enrajolats (1978-79); Els castellers (1974) i la Sèrie Gaudí (1978-79).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.