nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.68°
10°

Els Al·lots de Llevant carreguen el primer tres de set a Torredembarra

El moviment casteller a Mallorca no és flor d'un dia. La visita dissabte passat de la colla castellera Al·lots de Llevant de Manacor a Torredembarra i, sobretot, l'assoliment del tres de set per part del grup manacorí demostren que l'afecció pels castells a Mallorca està consolidada. Aquesta afirmació es veu reforçada per la sortida que va fer al Principat fa algunes setmanes la colla mallorquina, els Castellers de Mallorca, de Palma.

La visita per part dels manacorins a la localitat tarragonina de Torredembarra dissabte passat va ser fruit d'un intercanvi que fan la colla local, els Nois de la Torre, i les esmentades dues colles mallorquines. Prop d'un centenar de castellers del llevant mallorquí es desplaçaren dissabte fins a Torredembarra per actuar al costat de la colla local.

La colla manacorina aixecà en el segon intent (en el primer va fer llenya) un tres de set, mentre que desistí en els intents de quatre de sis amb l'agulla i de dos de sis. Els Verds arrodoniren l'actuació amb un pilar de cinc, un castell que tenen molt consolidat. Per la seva part, els Nois de la Torre, la colla local, feren llenya tres vegades en el pilar de sis i completaren el dos de sis. El tres de sis amb l'agulla no el pogueren carregar per problemes amb la canalla. «L'èxit fou rotund», explica Joan Lladó, un dels representants dels Verds, «semblava com si la plaça fes el castell amb nosaltres». I és que els Al·lots de Llevant, vestits amb camisa verda, assoliren la fita més important des que es constituí la colla ara fa prop de tres anys: el tres de set (un castell de set pisos amb tres persones a cada pis). Lladó reiterà que «les quasi 500 persones que hi havia a la plaça de Torredembarra semblaven conscients que aquell castell era molt important per a nosaltres». Segons explica Lladó, «l'expedició esclatà en crits d'alegria i llàgrimes d'emoció després d'aconseguir un castell pel qual fa tant de temps que feim feina».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.