nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'exdona de Gucci és condemnada a complir 29 anys de presó

Un tribunal italià l'ha trobada culpable de planificar el crim del seu home el 1995

Un tribunal italià va trobar ahir Patrizia Reggiani Gucci, l'exdona de l'assassinat magnat de la moda Maurizio Gucci, culpable de planificar el crim el 1995 i l'ha condemnada a 29 anys de presó.

El president de la Cort, Renato Samek Ludovici, va anunciar el veredicte en concloure el procés de sis mesos. Reggiani, de 50 anys, havia negat els càrrecs d'haver enviat a matar Gucci, que va ser ferit en les escalinates de la seva oficina de Milà, però havia reconegut que volia que es morís.

La Fiscalia havia demanant cadena perpètua per a Reggiani. El jurat de vuit persones, constituït per jutges i ciutadans comuns, va trobar Benedetto Ceraulo culpable d'haver comès l'assassinat i l'ha sentenciat a cadena perpètua.

La clarivident Pina Auriemma, amiga de Reggiani, va ser sentenciada a 26 anys rere les reixes, l'enllaç Ivano Savioni, als mateixos anys i el xofer que va conduir l'automòbil en el qual va fugir l'autor del crim, Orazio Cicala, a 29. Tant Reggiani com Ceraulo havien negat fins al final els càrrecs, mentre que els altres confessaren la seva participació en l'assassinat de Gucci.

Reggiani, amb la cara pàl·lida i tensa, era a la sala quan es va donar a conèixer el veredicte. El seu advocat Giovanni Maria Dedola, havia dit als reporters abans que s'anunciàs el veredicte que ell esperava la cadena perpètua per a l'exdama de l'alta societat, coneguda com La vídua negra.

La dona, que sovint havia dit que volia que el seu exhome es morís, havia expressat al tribunal que va ser xantatjada per Auriemma, que d'acord amb ella va organitzar el crim i li va exigir doblers en efectiu.

Reggiani va afirmar que li va pagar uns 45 milions de pessetes però que fins el darrer cèntim havia valgut la pena. En un assasinat similar al del dissenyador Gianni Versace ocorregut l'any passat, un home armat va disparar tres bales contra Gucci pel març de 1995, rematant-lo amb un tir al cap mentre estava ajegut a terra en un bassiot de sang.

Després d'una investigació de dos anys, la Policia va arrestar Patrizia Reggiani en el seu luxós apartament de Milà, conjuntament amb Auriemma, Savioni, el xofer i l'autor dels trets. La Fiscalia va sostenir que Reggiani va ordenar l'assassinat del seu exmarit de 46 anys després de l'amarg final del seu matrimoni i per protegir l'herència dels seus fills quan Gucci pareixia disposat a casar-se de nou. La defensa va anunciar que presentaria recurs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.