muy nuboso
  • Màx: 11.46°
  • Mín: 7.77°
11°

Fra Juníper Serra cobra vida al Casal Balaguer

La mostra vol acostar la figura del missioner mallorquí a la societat balear

105246
El director general de Cultura presentà ahir la mostra. | J. Rosselló.

La figura de fra Juníper Serra és la protagonista de l'exposició que s'inaugura avui en el Casal Balaguer. Devers cinquanta peces mostren la relació d'aquest religiós de Petra amb l'estat mexicà de Querétaro, on fundà missions.

Dues obres destaquen de les altres, segons va assenyalar ahir el director general de Cultura, Jaume Gil. Per una banda, la reproducció de la façana de la missió de Santiago de Jalpan, i, de l'altra, la Mare de Déu de Guadalupe del convent de Sant Felip Neri a Palma. A més, es poden veure pintures de personatges de l'època, documents originals, sermons i cartes i la Bíblia sacra veneciana que emprava Juníper Serra en les seves oracions i per predicar. El pis de dalt s'ha dedicat a una extensa bibliografia d'obres més recents, i també s'hi pot contemplar el retrat que Grekovic va fer del frare de Petra.

Totes les peces que conformen aquesta exposició procedeixen de museus, monestirs, convents i altres indrets de Mallorca, davant la impossibilitat de portar obres establertes a Mèxic a causa de problemes burocràtics, segons va aclarir Gil.

El president Jaume Matas i el governador de Querétaro, Ignacio Loyola, de visita oficial per Mallorca, inauguraran la mostra comissariada per Bartomeu Font. L'èxit que l'exposició de les mateixes característiques tingué el maig i l'abril a Querétaro, organitzada per la Conselleria de Cultura durant una visita de Matas, precedeix l'esdeveniment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.