cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
18°

«Misteri buf»: l'espectacle medieval ha ressuscitat

Estudi Zero ultima els darrers detalls de l'obra de Dario Fo que representaran al Principal a partir de dia 5 de novembre

Un espectacle al més pur estil medieval és la nova proposta que ens fa la companyia Estudi Zero. El Misteri buf, de Dario Fo, cobrarà vida a l'escenari del Teatre Principal entre els dies 5 i 15 de novembre.

«L'obra és tot un seguit de jogleries medievals, d'escenes creades pels bufons als segles XIII i XIV», afirma el director, Pere Mestre.
Tot ben adaptat a l'esperit contemporani, l'obra esdevé una versió profana i popular de diferents texts bíblics, entre els quals es troben la resurrecció de Llàtzer o les noces de Cannà, acompanyades d'altres històries paral·leles que ressalten la part més humana dels esdeveniments.

«Hi ha un equilibri entre la narració en clau grotesca i còmica i la part més dramàtica i tendra», comenta Mestre, qui remarca la gran densitat argumental del text de Fo.

L'argument, tot i la seva antiguitat, no deixa de resultar d'allò més actual. Tot i així, el director d'Estudi Zero afirma que Misteri buf no és fàcil de representar. «El tractament bufonesc tan típicament medieval ens ha portat molta feina, ja que està molt distant de la nostra manera d'actuar», subratlla.

Per aquest motiu, i perquè l'obra no és estricta, sinó que està oberta a variacions, Estudi Zero ha combinat l'estil medieval amb el contemporani. «Dario Fo, les vegades que va representar Misteri buf, ja incloïa comentaris d'actualitat, talment com ho feien els joglars en les seves representacions», conclou Mestre.

Nou actors es distribuiran per l'escenari per donar vida a aquest espectacle, que continuarà fora de la sala. Un conjunt d'animadors tractaran de crear un ambient de fira per tots els racons del teatre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.