algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

Breus

• Exposició

Antoni Mas Avui s'inaugura a la galeria Bennàssar de la plaça Major de Pollença la darrera exposició d'Antoni Mas, una mostra de les darreres creacions de l'artista campaner. DdB.

• Patrimoni

Robatoris Entre 200 i 250 robatoris d'objectes de patrimoni historicoartístic es produeixen a Espanya cada any, el 60% d'aquests casos tenen lloc en domicilis particulars i el 30%, en esglésies, sobretot del medi rural. EFE.

• Literatura

«Estoria de España» La Fundació Central Hispano i el Centre per a l'Edició dels Clàssics Espanyols (CECE), adscrit a la Fundación Duques de Soria, han signat un conveni de col·laboració per editar l'Estoria de España d'Alfons X El Savi, una de les obres fonamentals de l'Edat Mitjana castellana, tant des del punt de vista lingüístic i literari com històric. EPR.

Eduardo Moga i Dámaso Alonso Sota el títol Dámaso Alonso, la paraula desarrelada, el poeta i escriptor Eduardo Moga analitzà ahir horabaixa la personalitat i obra de l'autor de la generació del 27 dins del cicle Del 27 y del 98, organitzat per l'Aula de Lletres de la Universitat de Cantàbria. EPR.

Lorca La Universitat Internacional d'Andalusia (UNIA) clausurà ahir a Sevilla el seu simposi internacional sobre Lorca-América: Contactos y Difusión que es realitzava a la capital andalusa des del dilluns. La conclusió més important d'aquesta trobada, segons el seu director, Andrew Anderson, és la «dificultat» de fer generalitzacions sobre la influència de Lorca als distints països americans que visità. EPR.

• Art

Fundació Saura El conservador en cap del Museu Thyssen-Bornemisza, Tomàs Llorens, ha presentat la seva dimissió com a membre del Patronat de la Fundació Antonio Saura, que, des de la mort del pintor, el mes de juliol, no acaba d'arribar a un acord amb les hereves de l'artista. EFE.

Pintures gòtiques Les obres de construcció en un antic habitatge del centre de Barcelona han posat al descobert a la part alta d'una torre un conjunt de pintures murals del segle XIII. El cap del servei d'arqueologia de l'Ajuntament, Ferran Puig va destacar ahir la importància d'aquestes pintures, ja que «són de les poques que es conserven de la Barcelona gòtica, juntament amb les del palau Caldes, a l'actual Museu Picasso, o les del palau Reial Major, al saló del Tinell. Puig va explicar a la presentació de la troballa que «les pintures han aparegut sota diverses capes d'enguixats i papers pintats, fonamentalment en dues parets de la torre quadrangular, que també pertany al segle XIII». Aquests dos plafons conservats, juntament amb diversos fragments de dimensions més reduïdes, ocupen una superfície d'unes dimensions totals d'uns vint centímetres quadrats. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.