muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
20°

Els premis Octubre d'anit tenen la literatura com a referent principal

Avui és el gran vespre dels premis Octubre que cada any organitza Eliseu Climent, l'editor del setmanari El Temps. Després de quatre dies d'intensos actes culturals que han omplert de vida València, anit es lliuraran els guardons dels XXVII premis Octubre amb un gran sopar de gala que es desenvoluparà en el decurs d'un acte que tindrà com escenari el restaurant Alameda Palace.

En aquesta ocasió, el sopar vol ser un gran homenatge al llibre, als escriptors i al món de la literatura. Així, segons explicaren els organitzadors, «el sopar estarà puntejat per una sèrie de visions plàstiques, musicals i dramàtiques que serviran de contrapunt a l'expectació creada per la concessió dels premis».

Els premis octubre se subdivideixen en tres modalitats: el Joan Fuster d'assaig, l'Andròmina de narrativa i el Vicent Andrés Estellés de poesia.

El premi d'assaig, dotat amb un milió de pessetes, compta amb un jurat format per Vicenç Altaió, Xavier Antic, Antoni Furió, Josep Gifreu i Isidor Marí, mentre que el de poesia, dotat amb mig milió de pessetes, serà concedit per Francesc Calafat, David Castillo, Marc Granell, Manuel Garcia Grau i Vicenç Llorca.

Sens dubte, però, el guardó més esperat de la nit és el de narrativa, ja que és el millor dotat, amb dos milions de pessetes. Els encarregats d'emetre veredicte seran Alfons Cervera, Maria de la Pau Janer, Francesc Sellés, Màrius Serra i Isabel-Clara Simó.

D'altra banda, s'ha de dir que ahir es tancà la setmana cultural dels premis amb un balanç qualificat pels organitzadors de «molt positiu». Els quatre congressos que enguany s'han realitzat han aplegat més de 160 ponents i prop de 500 assistents provinents d'arreu dels Països Catalans. Els actes de tots confluiran aquest migdia en un gran homenatge al filòleg Pompeu Fabra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.