nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.85°

Mor el poeta Ted Hughes, un dels més importants del Regne Unit

El gran poeta britànic Ted Hughes va morir ahir als 68 anys com a conseqüència d'un càncer, segons informà ahir a Londres el seu editor Faber and Faber.

Hughes, que va morir a la seva casa de Devon, al sud-est del país, guardà en secret la malaltia, contra la qual va lluitar un any i mig, segons el seu editor.

El poeta havia acabat l'adaptació en anglès de Fedra de Racine, obra que es troba actualment en cartellera a Londres el paper protagonista de la qual està representat per l'actriu Diana Rigg.

La reina Isabel recordà el poeta, condecorat amb l'Orde del Mèrit dues setmanes abans de la seva mort. «La reina, que es posarà en contacte amb la família, està molt trista», afirmà un comunicat de Buckingham Palace.

Una de les seves obres més recents és una sèrie de poemes escrits en memòria de la seva primera dona, la poetessa nord-americana Sylvia Plath, que es va suïcidar el 1963 als 33 anys.

Els seus llibres més coneguts són Crow: from the life and songs of the crow (1971), Moortown (1979, 1989) i River (1984). També el 1984 va obtenir la major distinció literària que concedeix el Regne Unit en ser consagrat Poeta Llorejat d'Anglaterra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.