muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Breus

• Literatura

Apareixen cartells desapareguts Dos cartells originals de l'obra Terra Baixa i La Reina Jove, de l'autor català Àngel Guimerà han aparegut en el Vendrell després que es donassin per perduts durant quasi 30 anys. Les peces, que daten del 1913 i 1911 respectivament, han aparegut en una casa particular on han estat guardades des del 1993. Els cartells en qüestió, que han estat restaurats, corresponen a l'anunci de l'estrena als EUA de la pel·lícula Marta of the Lowlands, versió de l'obra de Guimerà Terra Baixa apareguda el 1896. Aquesta obra va ser duita al cinema per la Paramount i comptà amb Hobart Bossworth en el paper de Manelic. EPR.

• Art

Temporada d'exposicions El 2 d'octubre, la Fundació Joan March a Madrid obrirà la seva temporada d'exposicions amb una del pintor nord-americà d'origen alemany Richard Lindner (1901-1978), el que permetrà per primera vegada a Espanya contemplar una mostra retrospectiva d'aquest artista, considerat com un solitari difícilment classificable dins d'un estil concret. En l'exposició, que estarà oberta fins al 20 de desembre, es presentaran 46 obres, de les quals 29 són olis i 17 aquarel·les. Posteriorment serà traslladada a l'Institut Valencià d'Art Modern. Les obres que es presenten varen ser realitzades entre el 1950 i el 1977, un any abans de la mort de Richard Lindner. EPR.

«Visions de Lorca» El museu Palau Mercader de Cornellà mostra des d'ahir i fins dia 1 de novembre l'exposició «Visions de Lorca» en la qual 13 artistes, onze pintors i dos escultors, exposen treballs inèdits per retre homenatge a la figura creativa del poeta granadí. En la mostra han col·laborat l'Ajuntament de Cornellà i la Diputació de Barcelona. Aquesta exposició no és només un homenatge sinó que a més, és «una lectura entre línies que mostra plàsticament moltes de les característiques de Lorca com a poeta, artista i persona», explicà la comissaria de l'exposició, Olga Malavia. L'exposició està concebuda des d'un criteri «poeticoplàstic o plasticopoètic», comentà Olga Malavia. Els tretze artistes que participen en l'exposició, entre els quals destaquen Josep Guinovart i Xavier Corberó, ofereixen una visió particular de cadascun dels personatges de l'univers lorquià. EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.