cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Breus

• Literatura

Un esperantista, candidat al Nobel L'escriptor i poeta escocès William Auld, l'obra del qual s'ha desenvolupat fonamentalment en esperanto, figura entre els candidats al premi Nobel d'enguany. La candidatura d'Ault ha esta proposada pel Centre Esperanto del Pen Club Internacional. Pilot de la RAF durant la II Guerra Mundial, William Auld, de 73 anys, ha publicat cinquanta-dos llibres en aquesta llengua, principalment de poesia i assaig, a més de traduccions d'autors anglesos, entre les quals destaca la d'El senyor dels anells, de J.J.R. Tolkien. EPR.

García Lorca El centenari del naixement del poeta Federico García Lorca serà aquesta tardor a París el centre d'una sèrie d'exposicions, conferències, concerts i encontres organitzats per l'Instituto Cervantes en col·laboració amb l'Ajuntament de París. La fundació que du el nom del poeta presentarà a partir del 2 d'octubre una part dels seus fons a les sales de l'Instituto. DdB.

• Reconeixements

César Manrique Els treballadors del centre d'art, cultura i turisme del Cabildo de Lanzarote varen retre homenatge divendres a César Manrique en el sisè aniversari de la seva mort. La intervenció de l'artista a Lanzarote va ser decisiva per a la imatge de l'illa, que, també gràcies a la insistència de Manrique davant la Unesco, va ser declarada reserva de la biosfera. EPR.

• Premis

Art i automòbil El Saló Internacional de l'Automòbil 1999 ha convocat el I Concurs d'Art sobre pintures que es refereixin a l'automoció. Les millors obres s'exposaran a la sala Artexpo 99 del 5 al 9 de maig. El certamen concedirà tres premis d'1.500.000, 750.000 i 500.000 pessetes, respectivament. Fins el pròxim 15 de gener poden presentar-se les obres a les oficines del Saló de l'Automòbil, que s'apropiarà de les pintures guardonades i dels drets de reproducció. EPR.

• Filosofia

800è aniversari d'Averroes El pensament del filòsof cordovès Averroes, de qui es commemora l'aniversari número vuit-cents de la mort, té un marcat caràcter europeu i mediterrani, segons el rector de la universitat de Còrdova, Eugenio Domínguez Vílchez. El rector, durant la inauguració d'unes jornades dedicades al filòsof, va dir que l'obra del «gran comentador d'Arsitòtil» va actuar com «un pont necessari» entre la Mediterrània i Europa en els començaments del Renaixement. DdB.

• Institucions

Patrimoni de la Humanitat La Unesco concedirà un especial protagonisme a Salamanca i a la resta de les ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat, dins els actes que desenvoluparà aquest organisme l'any 2000, declarat Any Mundial de la Cultura per a la Pau. Tècnics de la Unesco redacten un document que signaran els ajuntaments de Salamanca, Àvila, Segòvia, Toledo, Càceres, Còrdova i Santiago de Compostel·la, que els permetrà accedir a fons internacionals com els del Banc Mundial, segons ha informat el batle de Salamanca. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.