nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 12.82°
17°

«El viento se llevó lo que», de l'argentí Agresti, Concha d'Or amb polèmica

La pel·lícula de l'argentí Alejandro Agresti va obtenir ahir, contra tot pronòstic, la Concha d'Or de la 46a edició del festival de Sant Sebastià, una decisió que va ser rebuda entre escridassades i potades pels mitjans de comunicació presents. L'espanyola Barrio es va haver de conformar amb la Concha d'Argent a la millor direcció.

Les travesses apostaven per tres títols: Barrio, de Fernando León; Déus i monstres , del nord-americà Bill Condon i De tot cor, del francès Robert Guédiguian. Aquestes dues darreres compartiren el premi especial del jurat.

La Concha d'Argent al millor actor va recaure, aquesta vegada coincidint amb les enquestes, en Ian Mckellen pel seu paper a Déus i monstres, i la de millor actriu va ser per a Jeanne Balibar per Fin aout, debut septembre.

El viento se llevó lo que és una coproducció entre Argentina, Espanya, França i Holanda que transcorre en un allunyat poble de la Patagònia, un lloc on el cinema és l'únic mitjà de comunicació. Però les pel·lícules arriben després d'haver recorregut tot el país i en tal estat que el projeccionista s'encarrega d'unir els trossos dels films. Ho fa de forma caòtica i això repercuteix en les persones del poble, els cervells de les quals viuen i s'expressen sense ordre ni concert.

L'artista nord-americà i membre del jurat Julian Schnabel explicà que s'havien decidit per aquesta pel·lícula perquè «és un plantejament molt original i imaginatiu pensar què pot fer el cinema i, sobretot, el cinema mal ordenat en un poble situat en el cul del món».

D'altra banda, el director del festival Diego Galán va fer un balanç molt positiu d'aquest certamen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.