algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Taller de cuina vegeteriana: aprendre a menjar sa i equilibrat

«L'alimentació és fonamental per a la salut i condiciona el caràcter de la persona. De tal manera que una dieta vegeteriana pot col·laborar a tenir una actitud més pacífica, i un major respecte a la vida». Així ho manifestà Francisco Sendin, propietari del centre naturista Yerbabuena que ha organitzat el III Taller de cuina vegeterina tardor-hivern que tindrà lloc demà a Pòrtol. Els alumnes aprenen a cuinar una gran varietat de plats i d'una manera sana i equilibrada.

Després de l'èxit obtingut en les edicions anteriors, aquest tercer nivell pretén una aproximació al món de l'alimentació natural, combinant la teoria i la pràctica de la cuina sana. L'objectiu final és aprendre a transformar els vegetals, els cereals, els llegums i altres complements dietètics propis de la tardor i l'hivern.

«L'alimentació a la tardor i a l'hivern ha de ser molt diferent a la de l'estiu per les condicions climatològiques, l'estat físic i la circulació. A la tardor creixen les arrells i a nivell interior tenim un altre funcionament metabòlic. Per a aquesta temporada es necessita més energia, ja que no es rep la del sol. S'han de consumir més proteïnes», diu Sendin.

Una de les altres coses que també intervé és la manera de tallar la verdura, la quantitat de foc que fa que l'aliment sigui més contret. Ara és l'estació de les verdures com nap, remolatxa, colflori, col lombarda o el moniato i la patata.

El taller també té un paper molt important les postres. S'utilitzen els fruits secs, llavors de gira-sol, avellanes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.