algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Paco Rabal torna al món de Buñuel

Interpreta «un 'Nazarín' pervertit» a «El evangelio de las maravillas» de Ripstein

Paco Rabal ha tornat «un poc» al món de Buñuel en interpretar el «papá Basilio» d'El evangelio de las maravillas, «un Nazarín que s'ha pervertit, un heretge», segons declarà ahir l'actor sobre el personatge de la pel·lícula d'Arturo Ripstein.

Rabal assistí ahir al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià a la projecció del film del director mexicà, que opta al premi del Públic a la secció Zabaltegi i arribarà a la resta de les pantalles divendres.

«Gairebé no em recordava de Ripstein perquè era un al·lot quan estigué pel rodatge de Nazarín (Luis Buñuel, Méxic 1958), però el vaig veure un any abans de començar El evangelio de las maravillas. Havia vist les seves pel·lícules i l'admirava moltíssim. A més, que decidís començar al cinema motivat per Nazarín m'inspirava gran simpatia», destacà l'actor.

Rabal necessità llegir diverses vegades el guió de la pel·lícula (de Paz Alicia Garcíadiego, l'esposa i col·laboradora de Ripstein) perquè al principi «no entenia» aquesta història apocalíptica de sectes, sexe i mort, basada en un fet real, «que al final allò que et ve a dir és que el cel no existeix, que és una utopia».

«Em preocupen les sectes perquè mengen el cap a uns pobres desgraciats, però també em preocupen les religions, que duen al fonamentalisme i s'impliquen en guerres i destruccions. No trob cap religió que em vingui de gust i no crec en Déu, però sí en el misteri, no sé què hi ha darrera la mort», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.