nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Compositors de les Balears obre la porta a la difusió del patrimoni musical illenc

Les obres per a piano del compositor Jaume Mas Porcel ençaten la nova col·lecció

104770
Ahir es va presentar el primer compacte de la col·lecció. | A. Sepúlveda.

Promoure el coneixement i la divulgació del patrimoni musical de les Illes Balears. Aquest és l'objectiu primordial de la nova col·lecció Compositors de les Illes Balears que acaba de néixer. L'obra per a piano de Jaume Mas Porcel estrena aquest «ambiciós» projecte en el qual cal destacar sobretot l'afany de continuïtat dels seus creadors. Prenen part d'aquest projecte la iniciativa privada i pública: el Consell de Mallorca, la fundació pública per a les Balears, Sa Nostra, SGAE, Di 7 edicions, Ona digitals i produccions Blau.

El primer disc que obre la col·lecció ha suposat una gran feina d'investigació i recopilació de tota l'obra de Jaume Mas Porcel. El professor titular del Conservatori professional de música i dansa de les Illes Balears, Miquel Estelrich, ha estat l'encarregat de la coordinació i la supervisació del disc compacte, una tasca complexa però «que ha valgut la pena».

A través de la col·lecció de les peces dels compositors més notables, no només es faran enregistraments fonogràfics, sinó que també es faran edicions de les partitures. En aquest cas es recullen obres inèdites de Jaume Mas Porcel.

«És un projecte que ha resultat complex perquè per una banda hi ha hagut molta de gent implicada, gràcies a la qual el projecte ha pogut tirar endavant i perquè ha estat una tasca de recerca d'investigació. L'objectiu principal és divulgar el patrimoni musical de les Balears. El disc compacte a més incorpora una biografia de l'autor i un catàleg de les seves obres», va manifestar Andreu Ramis, cap de serveis de l'Obra social i cultural de Sa Nostra.

Aquesta serà una col·lecció unificada amb la finalitat de superar la dispersió que ha tingut lloc els darrers anys a l'hora de promoure els enregistramens del patrimoni musical.

Ja s'està treballant en els propers enregistraments i la col·lecció s'ha plantejat amb una certa flexibilitat. Altres autors seran Joan Maria Tomás, Torrendell, Baltasar Samper, entre altres.

Estelrich manifestà la gran importància que tindrà aquesta col·lecció: «parlar d'un disc per a un pianista és difícil. Fa 10 anys es va presentar un primer recull de partitures de músics mallorquins i es va parlar del fet que era una fita històrica. Avui podem afirmar que ho hem superat sobretot pel caràcter de continuïtat d'aquesta col·lecció».

El president de la comissió de Cultura i Patrimoni històric del Consell de Mallorca, Damià Pons, va dir que «amb aquesta nova col·lecció posam a l'abast de la gent propostes de qualitat i recuperam la possible línia de superació dels enregistraments anteriors en el sentit que tenien l'inconvenient de la fragmentació i discontinuïtat»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.