algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Sis grups lluiten pel Certamen de Teatre Amateur

Durant la setmana es faran les representacions i diumenge es donaran a conèixer els guanyadors

La fase final del X Certamen de Teatre Amateur de Consell ja ha engegat motors. Entre demà i el proper dissabte, sis grups d'aficionats passaran per l'escenari del Teatre Principal de Palma, on tindrà lloc aquesta final que conclourà diumenge amb l'acte d'entrega de premis. El director del Teatre Principal, Pere Noguera, i el batle de Consell, Joan Bibiloni, presentaren ahir aquesta setmana de cloenda.

Entre el 10 de juliol i el 20 d'agost, tingué lloc la primera fase d'aquesta desena edició del certamen, on més de vint companyies realitzaren les seves actuacions al pati de l'escola de Consell.

D'entre els grups sortiren els sis finalistes, que varen ser anunciats el dia 23 del mes passat. Dit i Fet Teatre de Lloseta, que representaran Històries íntimes del Paradís de l'autor Jaime Salom; el Grup Escènic Artanenc amb Tàlem, de Jordi Belbel; La Prima Teatre de Sineu, que posarà en escena l'obra de Joan Mas Tocats des boll; Trampa Teatre, del Rafal Nou, amb Metge per força de Molière; Voramar Teatre d'Andratx, que han preparat el muntatge Un capell de palla d'Itàlia de Labiche; i el grup Coverbos de Son Ferriol, que presenta l'obra No miri davall el sofà de Paso, són els seleccionats.

El certamen atorga dos premis a la millor direcció i muntatge, dotats amb 150 mil i 100 mil pessetes respectivament. També la millor actriu i el millor actor rebran 100 mil pessetes.

Com a dotació econòmica, totes les companyies participants han rebut també 40 mil pessetes. A més, els seleccionats, han obtingut 75 mil pessetes i el setanta per cent de la taquilla de les seves representacions al Principal.

Més doblers

Joan Bibiloni va mostrar el seu desig que les dotacions econòmiques es puguin ampliar en properes edicions.
Per la seva banda, Pere Noguera va destacar que aquest certamen «posa caliu per construir una pedrera de futurs professionals del teatre, ja sigui de l'actuació, la direcció o el muntatge, a la vegada que es dóna una oportunitat als grups amateurs d'actuar en un escenari com el del Teatre Principal».

Entre el conjunt de grups finalistes, l'opinió sobre aquesta possibilitat era unànime: actuar al Principal representa un somni i tot un repte per a ells.

A l'acte de clausura i entrega de premis de diumenge Maria Reus i Catalina Valls representaran el «desbarat» de Llorenç Villalonga Economia 1940, sota la direcció de Pere Noguera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.