muy nuboso
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
13°

El món de l'art visqué la seva Nit

Per segon any consecutiu, una festa relativament concorreguda obrí la temporada artística

35590
El món de l'art, de festa. | J.Morey.

Palma va viure ahir la segona Nit de l'Art. A les 20 hores, 18 galeries i 5 institucions inaguraren simultàniament les primeres exposicions de la temporada artística 1998-1999, que, com l'any passat, començava amb una amenaça de pluja que no es va arribar a confirmar.

Tres hores després d'itinerari artístic les persones que havien participat amb la festa es retrobaren a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca per culminar-la amb l'actuació d'un grup de «mariachis».

Resposta a la convocatòria? Com sempre, tot és relatiu. Seria cruel comparar-la amb altres tipus d'esdeveniment i s'ha de dir que aconseguí reunir una nodrida representació de les persones que habitualment visiten les exposicions. En aquest sentit, sí que pot dir-se que la Nit de l'Art va ser un èxit, que algú més exigent que aquest cronista també consideraria relatiu. Però bé, l'ambient era agradable i distès, els expositors havien tret mostres del millor que tenen per inaugurar la temporada i les diverses actuacions musicals programades acabaven de completar la sensació de festa.

La Nit de l'Art és una festa excèntrica o policèntrica. No proposa cap itinerari prefixat, perquè totes les inauguracions són simultànies i la gent passeja al seu albir d'una galeria a una altra d'acord amb el menú que les seves preferències hagin configurat. Però començarem la crònica amb les inauguracions del Casal Solleric, que allotjava una de les propostes més interessants de la vetlada: les escultures de Pablo Serrano. A les vint hores en punt, el batle de Palma, Joan Fageda les va inaugurar davant el nombrós públic que s'hi havia congregat. L'hi acompanyaven la regidora de Cultura, Carme Feliu; la nora de Pablo Serra, Susana Spadore; la néta de l'escultor, Valeria Serrano; la directora del museu Pablo Serrano de Saragossa, Àngeles Hernández; i la comissària de la mostra Lola Duran. Se sumaren a aquesta inauguració i a les de Miquela Vidal, Pascual Rodrigo i Marto "també instal·lades al Solleric" Aurelio Torrente, director de la Fundació Miró; el director del Casal Solleric, Lluís Socias; Sebastià Serra, cap del grup municipal del PSM i la seva família; l'escultor Jaume Mir; la crítica d'art, Gudi Moragues; i els pintors Nils Burwitz i Santi Camps.

Després, la comitiva municipal es dirigí a la Galeria Joan Oliver «Maneu», que s'havia omplert de gom a gom amb la inauguració de l'exposició La casa que vull, de Toni Alcover. Continuà el recorregut al Centre de Cultura de Sa Nostra, on un grup de musica caribenya alegrava les inauguracions de dues mostres que val la pena visitar: la del mestre flamenc del gravat, Jules de Bruycker i la de fotografia de Miguel Czernikowsky.

La festa amb públic contínuament canviant també omplia els altres espais. El Museu d'Art Espanyol Contemporani de la Fundació Joan March oferia, a més de diverses activitats, la Suite Vollard La Fundació la Caixa havia instal·lat una la Carpa Estació Ciència, al carrer Capità Salom; i proposava un audiovisual artístic al Gran Hotel: La Conselleria de Presidència del Govern balear reunia a l'església de Sant Antoniet els guanyadors del concurs Art Jove'98 d'escultura i instal·lació. En el mateix lloc també s'havien congregat les galeries de fora de Palma.

Les galeries de Palma havien seleccionat Jim Bird, Carlos Estiro, Equipo Límite, J. M. Alcover, Pedro Ocaña, Rafael Mahdavi, Fernando Megías, Concha Ibáñez, Joan Soler i Guillem Nadal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.