algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Els científics diuen que la Gomera és rectangular sota l'aigua

Els científics del vaixell oceanogràfic Hespérides, que investiguen els fons marins de Canàries, han descobert que l'illa de la Gomera és rectangular sota l'aigua i bastant més gran del que sembla, segons va informar ahir el cap de l'expedició, Carlos Palomo Pedraza.

L'illa de la Gomera, amb 370 quilòmetres quadrats de superfície i devers 15.000 habitants, és una de les dues més petites de les Canàries (El Hierro té 269 quilòmetres) i el seu aspecte en superfície és un tros de terra gairebé rodona.

Estudis

Aquesta forma rectangular de la Gomera sota l'aigua, fins ara desconeguda, la demostren els estudis cartogràfics dels fons estudiats fins al moment, en la part occidental de les illes, que suposen una tercera part de la campanya Zona Econòmica Exclusiva (ZEE).

Encara que no s'ha analitzat tot el perímetre de la Gomera, ja que queden costes del sud-est, els estudis intueixen aqueixa forma rectangular de la plataforma insular i descobreixen també que l'illa, en el nord, gairebé arriba a comunicar-se amb la de Tenerife.

L'Hespérides va arribar ahir al port de Santa Cruz de Tenerife, en una escala d'avituallament i relleu de personal, i Carlos Palomo va indicar que a més s'ha trobat una prolongació cap al sud de l'illa de La Palma, fins ara desconeguda i que pot afavorir les tesis d'alguns científics que han situat l'origen de les illes entre la Palma i la Gomera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.