muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Passeig musical de la mà de Bartomeu Poquet

El compositor estrena avui vespre al Principal el seu primer concert per a piano i orquestra

35568
Poquet observa el pianista Vicente Urbina mentre assaja. | J.Morey.

Aquest vespre és especial per a Bartomeu Poquet. Avui vespre estrena, i ho fa al Teatre Principal, el seu Concert número 1 per a piano i orquestra. Serà a partir de les nou i inclòs dins el XIX Encontre Internacional de Compositors. El programa del concert, que serà a càrrec de l'Orquestra Simfònica de les Balears Ciutat de Palma, és completarà amb obres dels compositors Salvador Brotons (Preludi, Interludi i Finale), Luca Lombardi (Due Retratti) i Claudio Prieto (Concierto de Plenilunio).
Poquet destacà que aquest primer concert ha volgut ser diferent. «He volgut fer l'experimentació de realitzar un repàs a tres èpoques musicals (contemporània, romàntica i barroca). El piano és qui posa ordre a l'orquestra, el que diu aquí estic jo», comenta el creador que descobreix altres de les línies mestres de la seva obra. «Durant el concert, el piano té quatre cadències, per a mi, la millor és la darrera que és molt virtuosística. Vicente la toca molt bé», destaca Poquet. L'admiració del compositor per la interpretació de Vicente Urbina, el solista del concert, és total. «Ja fa molts anys que el conec. Jo l'ajudava als inicis, val molt i ja ha tocat en moltes ocasions però no s'ha estrenat en uns gran orquestra. Quan el veié tocar, Salvador Brotons en quedà admirat. Hi ha un moment del concert molt difícil on les seves mans volen», explicà Poquet. El Concert número 1 per a piano i orquestra que s'estrena anit no és una obra per a entesos. «És per a tot tipus de públic. És difícil d'interpretar (tant per a orquestra com per al piano), però és fàcilment audible. La gent el seguirà bé», assegurà.
Poquet anuncià la seva intenció de dedicar-se totalment, a partir d'ara, a la composició. «Quan era crític musical no volia fer composició perquè no ho considerava ètic. Mentre dirigia cors ja vaig començar a treballar, tenc obra feta, i ara ho he deixat tot per això», explicà Poquet. Feina no li falta. «Ara estic treballant en una Cantata en 12 números, totalment diferents, amb un tema romàntic pur de Bru Morey. Fa vuit mesos que hi faig feina i de l'hora que ha de durar ja en tinc fets uns 46 minuts. Serà un cor a sis veus i orquestra complerta, orgue, arpa i quatre solistes», comentà, i afegí: «També tenc encarrilat el segon concert per a piano i orquestra, i que esper tenir llest per a l'any 2000». El tercer projecte: «Un encàrrec de la Federació Nacional de Parapsicologia d'obres de música relaxant».
El compositor volgué agrair el suport de Salvador Brotons i d'Antoni Caimari. Sobre el creador d'ACA digué: «és el pare dels músics mallorquins, dóna ocasió per treure la bona música dels autors d'aquesta Illa».

Vint-i-dos minuts

Força orquestral ensinistrada pel piano. Repàs a la història, a tres moments de la música. I tot això en el primer concert de Poquet, de vint-i-dos minuts sense interrupció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per noemi, fa mes de 13 anys
odio el pianooooooooooo
para ke lo sepas!!!!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente