algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
16°

Vicente Urbina, la il·lusió posada en l'estrena del Concert núm. 1 de Poquet

El pianista acompanyarà la Simfònica en el concert de demà del Principal

Aquesta setmana té lloc, en el Teatre Principal, el XIX Encontre de Compositors. Demà és el torn del concert que protagonitzarà l'Orquestra Simfònica de les Balears sota el mestratge de Salvador Brotons. En la primera part s'interpretaran obres del mateix Brotons, de Luca Lombardi i de Claudio Prieto. La segona part estarà protagonitzada per una estrena del compositor Bartomeu Poquet, el Concert núm. 1 per a piano i orquestra. El pianista solista, en aquesta ocasió, serà Vicente Urbina, un jove veneçolà que viu a cavall entre Milà i Mallorca i que ja s'ha donat a conèixer a l'Illa arran de la seva participació en el cicle de concerts Un hivern a Mallorca.

Segons va comentar ahir a DdB aquest jove pianista, «la meva amistat amb Bartomeu Poquet ha fet que conegui la gestació d'aquesta obra. En finalitzar-la, el compositor em va demanar que fos jo l'executant, cosa que em va agradar sobre manera i em va fer sentit molt afalagat».

A l'hora de definir aquest concert, Urbina no dubta a dir que «és un concert molt clàssic estructuralment, encara que és una composició molt variada, abraça estils molt diferents, anant des del barroc a moviments més moderns» i és aquí on rau la bellesa de la peça, d'una dificultat d'execució notable, com bé han notat tant el pianista com el mestre Brotons.

El músic, que fa dos anys que ha acabat els seus estudis a Milà, creu que oportunitats com aquesta de demà es presenten poques vegades i sempre són portes obertes a aprofitar, sobretot pels joves que comencen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.