cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

El XIX Encontre Internacional de Compositors comença amb força

«És important que coneguem la música que es fa avui dia. Val la pena doncs, felicitar, en nom de Sa Nostra i en nom d'altres institucions, Caimari per aquesta tenacitat seva que fa possible que aquest encontre sigui una realitat». Amb aquestes paraules el conseller del CIM, Damià Pons, inicià la presentació del XIX Encontre Internacional de Compositors illa de Mallorca 1998. La presentació tingué lloc ahir a la Fundació Sa Nostra i comptà amb la presència de la regidora de l'Ajuntament de Palma, Carme Feliu; el president de la Fundació ACA, Antoni Caimari; el gerent de l'Orquestra Simfònica de Balears, Sebastià Roig; i alguns compositors participants a l'encontre, com Joan Moll i Antoni Ferrer.

Antoni Caimari, principal precursor de l'encontre, ressaltà la importància de la trobada ja que a partir d'aquesta es pretenia fer pública l'existència d'un nombrós grup de compositors actuals i que passen inadvertits per un públic fidel a músics antics com Mozart, Beethowen o Chopin. «Hi ha molts compositors de música contemporània que fan grans obres que queden eclipsats pels antics i això és injust; per això estic molt content que les institucions com el Consell Insular de Mallorca i el Teatre Principal donin el màxim suport, així com el Ministeri de Cultura o Ibatur, que faran que els nostres compositors contemporanis facin història». Caimari destacà la participació de grans compositors a l'encontre, que ha comptat amb un pressupost de devers 10 milions de pessetes i que començà divendres passat amb el concert dels compositors contemporanis a l'orgue de Santanyí, que resultà tot un èxit. Les funcions de Luca Lombardi "que actuà ahir el vespre", Claudio Prieto "que ho farà avui", Salvador Brotons, l'Orquestra Simfònica de les Balears i el concert de música instrumental de compositors balears són les que completen la resta de la programació de l'encontre. Un programa, d'altra banda, molt ampli i amb un acurat treball de documentació musical.

Pere Muñoz, representant d'ACA, valorà de «molt positiva» la iniciativa, perquè fa de Mallorca un punt de referència i perquè ajuda i anima molts compositors mallorquins a continuar treballant i component, «ja que veuen durant l'encontre com les seves obres són interpretades i enregistrades». Carme Feliu demanà un esforç per potenciar la trobada i convidà tothom a introduir-se al món de música contemporània.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.