algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
12°

Quatre dies de bauxa mallorquina

Música, balls i gastronomia, entre la primera Festa 98 que tindrà lloc del 17 al 20 de setembre

80442
Gil, Fageda, Rodríguez i Ferretjans, durant la presentació. | J.Rosselló.

«La idea que a continuació plantejam i desenvolupam proposa la celebració d'una festa, uns dies de celebració del que és nostre, cercant la senzillesa, l'espontaneïtat i l'autenticitat, la reivindicació del concepte mallorquí, nascut dels mateixos participants. No ha de tenir accepcions polítiques, som a ca nostra i ens manifestarem de la forma que ens és habitual». Aquest és l'esperit que ha impulsat la creació de la Festa 98, Festa Mallorquina a Palma, que del 17 al 20 de setembre s'instal·larà al moll de les Golondrines de Palma, un espai dedicat a la música, la gastronomia i la cultura popular. La Festa 98, «quatre dies de bauxa mallorquina» segons els organitzadors, fou presentada ahir pel batle de Palma, Joan Fageda; el director de Cultura del Govern balear, Jaume Gil; el president de l'organització Sa Granera, Miquel Ferretjans; i representants dels Ajuntaments d'Inca i Montuïri, que també hi donen suport. Entre tots, i també amb l'Ajuntament de Manacor, Llucmajor, Son Servera i Porreres, i amb el suport de mitjans de comunicació com Diari de Balears, s'han aconseguit els devuit milions de pessetes de pressupost de la Festa 98.

A banda de les ofertes dels diferents estands cal destacar la proposta musical de la Festa 98. De dijous a diumenge, l'escenari central on hi haurà espai per a més de 2.000 persones de públic. Els concerts, tots gratuïts, començaran a les nou del vespre. Dia 17 l'oferta musical la componen els grups Inventari, Géminis i Tomeu Penya, que serà acompanyat per aquesta formació. Divendres actuarà Música Nostra, l'Orquestra Mallorca i l'Orquestrina d'Algaida. Per a dissabte s'ha deixat la proposta més jove de la mà de Vuits i Nous, La Fosca i Ocults. Durant la nit també hi haurà animació pel recinte gràcies a l'actuació de xeremiers, caparrots i les agrupacions de ball de bot Balls i Tonades Art i Ball Mallorquí. Diumenge serà un dia diferent, ja que la gresca començarà a les 11 del matí amb un festival infantil anomenat Trobada d'escoletes. A partir de les set de l'horabaixa hi haurà una trobada popular de ball de bot.

Els organitzadors de l'acte destacaren la seva intenció que aquesta no sigui l'única edició de Festa Mallorquina a Palma, sinó que passi a ser una data tradicional com altres festes que es fan a la ciutat.

Una activitat amb èmfasi.
El regidor de Relacions Ciutadanes (i festes), José María Rodríguez, va destacar que l'associació Sa Granera, encarregada d'organitzar la Festa 98, fa tres anys que fa feina en el projecte. Una festa artificial? «El que passa és que ara es posa l'èmfasi en coses que abans passaven desapercebudes», digué el regidor, convençut que en properes edicions «segur que hi vindran els municipis que no hi vénen ara».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.